"Şi desfăşurând comorile înţelepţilor din vechime, pe care ni le-au lăsat scrise în cărţi, le parcurg împreună cu prietenii (mei), şi când vedem ceva bun, alegem şi socotim ca un mare câştig, când putem fi de folos unul altuia."

vineri, 29 octombrie 2010

Valea Mare - vatră de istorie si legenda














Astfel s-a numit activitatea desfasurata la Biblioteca Pietrari in parteneriat cu Biblioteca Valea Mare in data de 28.10.2010. Cu acest prilej au fost prezentate elevilor datele monografice postate pe site-ul bibliotecivalcene.ro ce prezinta aspectele fizico-economico-geografice, dar si informatiile istorice si culturale relevante referitoare la Valea Mare. De asemenea, a fost realizata si prezentata o expozitie de carte a scriitorilor din localitatile Valea Mare si Pietrari pentru a scoate in evidenta valorile literare si culturale ale celor doua localitati.
In incheiere, copiii au fost rugati sa se orienteze si sa gaseasca pe harta judetului atat localitatea Valea Mare, cat si celelalte localitati partenere in proiectul bibliotec@.com.

Comuna Pietrari-straveche vatra de mosneni




"In ziua de 28. 10. 2010 la Biblioteca Publica Locala Valea Mare s-a desfasurat activitatea "Comuna Pietrari- straveche vatra de mosneni".
In cadrul activitatii a fost prezentata comuna cu traditiile si obiceiurile specifice, dar si viata economica, personalitatile si edilii comunei.
Dintre personalitatile localitatii a fost evidentiat Nicolae Popescu Rebus "parintele rebusismului romanesc".
Au participat cadrele didactice si elevii Scolii cu clasele I-VIII Batasani.
Aceasta activitate s-a defasurat in cadrul parteneriatului incheiat intre cele doua biblioteci."
Bibliotecar: Stroe Viorica

vineri, 15 octombrie 2010

Schimb de experienta Pietrari - Pausesti Otasau















Schimb de experienta cu Biblioteca Publica Locala Pausesti-Otasau
In ziua de 10 octombrie 2010 a fost vizitata Biblioteca Pietrari de catre bibliotecara Toabes Elena de la Biblioteca Pausesti. Au fost discutate mai multe aspecte legate de inaugurarea Biblionetului Pausesti-Otasau, au fost prezentate modalitatile de inregistrare a utilizatorilor, regulamentul CIP, orarul de functionare, afisele si fluturasii utilizati in promovarea CIP Pietrari, formularul on-line in care sunt prezentate datele centralizate, dar si imagini si pps-uri realizate de Biblioteca Pietrari; aceste informatii au fost solicitate de catre doamna bibliotecara de la Pausesti care se pregateste de inaugurarea Biblionetului Pausesti.
De asemenea, din partea Bibliotecii Pietrari au fost donate un numar de 10 volume ale scriitorilor din Pietrari Bibliotecii Pausesti-Otasau, pentru intregirea fondului de carte destinat scriitorilor valceni.
In incheierea vizitei, doamna bibliotecara a asistat la repetitiile la dansurile populare ce sunt pregatite in aceasta perioada pentru "Un dar pentru bunici" si "Craciun European".