"Şi desfăşurând comorile înţelepţilor din vechime, pe care ni le-au lăsat scrise în cărţi, le parcurg împreună cu prietenii (mei), şi când vedem ceva bun, alegem şi socotim ca un mare câştig, când putem fi de folos unul altuia."

duminică, 5 august 2012

Rezultatele campaniei de advocacy incep sa apara


Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul Valcea, in colaborare cu Biblioteca Pietrari a derulat o campanie de advocacy prin programul Biblionet. Aceasta a fost o campanie de sensibilizare a factorilor de decizie de la nivel local si a avut ca scop co-interesarea administratiei locale in buna functionare si dezvoltare a Bibliotecii Judetene, in care aceasta indeplineste si rolul de biblioteca municipala, respectiv schimbarea legislatiei actuale.
In urma derularii acestei campanii, iata ca incep sa se vada si rezultatele. Zilele trecute am primit un raspuns din partea Ministerului Culturii in ceea ce priveste modificare Legii 334/2002 privind bibliotecile, iar propunerile facute de echipa de proiect vor fi incluse in proiectul de lege.

Iata ca prin comunicare, coalizare , advocacy si pledoarie activa pentru sustinerea unei cauze fata de factorii de decizie si fata de presa am demonstrat ca atat bibliotecile, cat si bibliotecarii din ele sunt mai puternice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu